Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungby SS representerade Kronoberg i länstävling

Länstrofén är en tävling där lag tävlar länsvis och flera simmare från Ljungby SS var uttagna för att representera Kronobergs län i Nässjö.

De län som är med i Länstrofén är Kronoberg, Jönköpings län, Kalmar län samt Östergötlands län. Uttagna från Ljungby Simsällskap att representera Team Kronoberg var Mahdya Ziraki, Vilma Ilyes samt Nike Grans.

Till tävlingen åkte de gemensamt med de andra deltagande kronobergsklubbarna. Och först ut i vattnet från Ljungby Simsällskap var Mahdya Ziraki som simmade 50 meter fjärilsim. Där satte hon handen i kaklet på en tid som löd 43.92 vilket är strax över hennes personliga rekord. Därefter var det dags för Mahdya att simma 100 meter bröstsim. Hon simmade riktigt fint och kom i mål på ett nytt personligt rekord med hela 1,4 sekunder.

Vilma Ilyes gjorde också en bra tävling och hennes första lopp var 100 meter ryggsim. Hon kämpade på ordentligt och slog till med ett nytt personligt rekord som lyder 1.27.31. Efter ryggsimmet simmade Vilma 100 meter medley vilket också resulterade i ett nytt personbästa. Sista loppet för Vilma var 100 frisim och där gjorde hon ett fint lopp och hamnade strax över sitt personbästa.

Nike Grans inledde med 100 meter medley och slog där ett personligt rekord med sex sekunder och tiden landade på 1.38.88. Strax efter sitt första lopp simmade hon 100 meter bröstsim. Länstrofén blev första gången Nike simmade 100 meter bröstsim på tävling och hon kom i mål på en fin tid av 1.46.88. Hennes sista lopp för tävlingen var 100 meter frisim och där satte hon handen i mål på en tid av 1.33.25.