Hela första timmen av rättegångens andra dag ägnades åt en genomgång av den stora mängd överföringar som kontinuerligt har gjorts mellan bedragarens och fruns men också svärmoderns konton. Ofta handlar det om transaktioner på hundratusentals kronor, någon gång överförs en miljon kronor vid ett och samma tillfälle.

På samma sett redovisas sedan de överföringar som gått till och från den 72-årige man som misstänks för delaktighet i bedrägerierna.

Vid arton tillfällen går pengar från bedragarens via fruns till 72-åringens konto, och vid nästan alla tillfällen tar den sistnämnde ut motsvarande belopp i kontanter från en bankomat strax därpå.

Nämnda 72-åring är sedan många år nära bekant med en 76-årig, ensamstående man. Denne är nu en av dem som den sedan tidigare dömde Ljungbybedragaren misstänks ha lurat på pengar genom att låtsas vara ett antal olika personer. Identiteter som enligt den kontroll polisen gjort inte existerar.

72-åringen beskrivs som sin försvarare som totalt tekniskt okunnig.

– Han förstod inte varför pengar fördes fram och tillbaka på hans konto.

När han till sist förstod att bedragaren lurade hans nära vän ska han ha berättat det för denne. Han har därefter även har pratat med bedragaren, som då tvingat honom att ringa tillbaks och säga att det bara var fyllesnack.

Vad gäller de stora överföringarna till fruns konton, på sammanlagt svindlande 62 miljoner kronor, är förklaringen från mannen att det är han som har ansvaret för familjens ekonomi, och han ska därför ha förfogat även över dosor och kort som är hennes.

Frun ger i princip samma historia via sin advokat. Själv har hon bara gjort ett mindre antal överföringar, då till modern.

Hon har dock trott att pengarna kommit enbart från spelandet.

Svärmoderns konto, dit pengar också förts över, är enligt henne egentligen dotterns. En del av pengarna har hon använt för att betala räkningar åt paret, men merparten har hon gett tillbaka till bedragaren, då hans spelberoende satt in, och fått honom att tjata och be.

Fredagens förhandlingar innehöll förhör med 76-åringen, som alltså ska ha lurats på 6,9 miljoner av bedragaren, vilken ganska snart efter att de lärt känna varandra fick den äldre mannen att låna ut pengar.

Genom bedragaren fick 76-åringen även kontakt med restaurangägaren Hasse, som skulle sälja sina restauranger men som först behövde låna pengar för att betala av sina skatteskulder. Om 76-åringen hjälpte honom skulle han få del i de många miljoner som försäljningen skulle ge.

– Från början var det fyra miljoner jag skulle få, mot slutet skulle jag få tolv om jag fortsatte sätta in pengar till olika avgifter, berättar han.

Bedrägerierna har sedan tagit allt mer invecklade former. 76-åringen har bland annat fått samtal från en bankman i Monaco, som behövde hans kontonummer för att kunna dra en växlingsavgift.

Sedan kom fler samtal, bland annat från en Schneider från Deutche Bank och en Klaus från Danske Bank. Den sistnämnde ”pratade lite halvdanska” och behövde en miljon för att ta hand om pengarna.

Även i sin sanna identitet lyckades bedragaren lura pengar av 76-åringen - vid ett tillfälle genom att påstå att någon satt med en pistol instucken i hans mun.

Alla pengar, oavsett till vilken av personerna de skulle, gick genom bedragarens konto, men ”rätt” man ringde alltid och bekräftade att de kommit fram.

Plötsligt kommer det fram att Hasse har cancer, och med bara timmar kvar i livet ringer han 76-åringen för att säga att han ”måste hjälpa grabben”, det vill säga bedragaren.

När Hasse är död ringer en ny jurist från Monaco, och berättar att han testamenterat 250 miljoner till 76-åringen. Pengar som han förstås aldrig fick.

I dag lever 76-åringen, som tidigare var mångmiljonär, trots att han sålt av sin skog, med skatteskulder på 200 000 kronor.

Men trots allt det som kommit fram tvekar han på om bedragaren verkligen kan ha legat bakom alla dessa personer.

Svaret på den frågan kommer dock fortare än någon anat. Efter en kort paus under eftermiddagen berättar bedragarens försvarare att han har ändrat inställning och nu erkänner grovt bedrägeri vad gäller merparten av de 6,9 miljonerna.

– Det finns ingen bankman, ingen Hasse krögare. Det är jag som har lurats. Jag ångrar mig oerhört mycket. Vd ska jag göra? Skadad är redan skedd, säger han, och berättar sedan vad som hänt.

Det var när han fick höra av 72-åringen att 76-åringen var miljonär som allt började, och anledningen var att han behövde pengar till sitt spelande.

Genom de olika personerna blev hans historia trovärdig.

Han berättar bland annat om en telefonkonferens, där han satt i en bil tillsammans med 72-åringen samt två kvinnor. Genom att förställa rösten fick han 76-åringen, som deltog i konferensen från annan plats, att tro att flera av de påhittade personerna deltog.

– Vi hade en överenskommelse att få ut pengar från honom, säger han och syftar med vi på de fyra som satt i bilen.

Däremot står han fast vid att frun och svärmodern är oskyldiga.

– Jag manipulerar båda två. Min fru har ingen kontroll alls över sitt konto. Det är jag som har hennes bank-id på min mobil. Hon handlar aldrig något, hon ska bara ta hand om våra barn, inget annat, hävdar han.

Erkännandet sträcker sig inte bara till de handlingar han står åtalade för denna gång, då han säger;

– Jag har aldrig haft någon inkomst, alltid tjänat svarta pengar.