Mannen, som är i 30-årsåldern och kommer från Ljungby, avtjänar nu sitt straff för grovt bedrägeri på Tidaholmsanstalten. I höstas blev han misshandlad av medfångar på anstalten, uppger Smålandsposten som tagit del av Kriminalvårdens handlingar.

Enligt SMP ska mannen ha blivit både slagen med knytnävar och sparkad på.

”Personalen springer då in på avdelningen och ser hur NN (Ljungbybon) kommer krypandes på golvet ut från sitt bostadsrum. Personalen uppmärksammar att NN blöder måttligt från munnen och tycks vara i chock”, står det i Kriminalvårdens handlingar, citerar SMP.

Efter misshandeln trodde den drabbade mannen själv att han utsatts på grund av att medfångar tyckte att han pratade för mycket med personalen.

Ljungbymannen satt tidigare på anstalten Salberga men där fanns en hotbild mot honom, därför flyttades han till Tidaholmsanstalten, skriver SMP. Mannen ska även ha misshandlats av en medfånge under tiden han satt på Kumla.

Ljungbybedragaren dömdes 2017 till två års fängelse för att ha lurat tre män på totalt 9,5 miljoner kronor. Att straffet inte blev högre berodde på att mannen sedan tidigare var dömd till sex års fängelse för andra fall av grovt bedrägeri där han totalt lurat till sig drygt 8,2 miljoner kronor.

LÄS MER: Två års fängelse för bedragaren

LÄS MER: Hård kritik mot åklagare

LÄS MER: "Det finns en hotbild mot Ljungbybedragaren"

LÄS MER: Ljungbybedragaren erkände: ”Jag har alltid tjänat svarta pengar”

LÄS MER: Bedragaren försökte lura polisen vid förhören

LÄS MER: Bedragaren häktad - greps vid gryningsräd

LÄS MER: Ljungbyman dömd till sex års fängelse

LÄS MER: Här är Ljungbybedragarens lyxiga bröllopsfest