Det var i februari tidigare i år som en man i 35-årsåldern hemmahörande i Ljungby bad om att bli insläppt i en Ljungbykvinnas lägenhet. När kvinnan vägrade att öppna dörren ska mannen ha blivit arg och aggressiv.

Kastade snöbollar

Mannen, som ska ha varit narkotikapåverkad vid tillfället, ska till följd av kvinnans nekande ha skickat ett flertal sms, ringt till kvinnan flera gånger, kastat snöbollar på hennes fönsterruta, försökt att sparka in hennes dörr och även ringt på hennes ringklocka under flera minuter.

Misstänks för flera brott

Mannen åtalas nu vid Växjö tingsrätt misstänkt för skadegörelse, ofredande och ringa narkotikabrott. Bland åklagarens bevisning finns förhör med vittnen som har sett händelsen och analysresultat som visar att mannen, vid brottstillfället, hade brukat narkotika.

Ljungbybon har erkänt skadegörelsen och ofredandet men nekar till narkotikabrott.

Den ofredade kvinnan känner sig efter händelsen kränkt och yrkar på att mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd till henne. Fastighetsbolaget som äger den söndersparkade dörren yrkar på att mannen ska betala 16 222 kronor, ett belopp som avser byte av dörren, i skadestånd till dem.