I fredags skrev Smålänningen om att Ljungby kommuns lista över byggnader som ska rivas nästa år.

– Det är huset intill parkeringsplatsen vid Ljungsätra, och där planeras rivning eftersom det behövs fler parkeringsplatser, sa K-G Sundgren (C), tekniska nämndens ordförande.

Efter att artikeln publicerades på Facebook har kritiska kommentarer vällt in. Många vill bevara och k-märka huset.

”Man river inte Villa Villekulla, låt någon köpa det som vill ta hand och vårda det som man ska med så vackra hus. Behåll det vackra som finns kvar, det blir så mycket mera personligt och välkomnande. Tänk till”.

”Riva Villa Villekulla? Har ni tappat all vett och sans? Ett hus som borde K-märkas och det på stubben”.

”Det är inte ok att riva Ljungbys vackraste hus. Vi är så många som har underbara minnen därifrån. Låt någon köpa det istället så det får vara kvar!”

Ljungby kommun får stark kritik och många hoppas att beslutet kan ändras.

”Tellus skulle också rivas en gång i tiden men tack vare Rune Andersson så står det kvar. Idag är det kuttersmycke för Ljungby. Sluta med rivningshysterin. Lägg ut det till försäljning istället med rivningsförbud”.

”Ska bilarna gå före ett antikt hus? Vad är det för ledamöter vi har valt in.Hoppas på bättre efter nästa val. Vi vill ha en kommunstyrelse mm som lyssnar till väljarna”.

”Nu får det räcka, ska Ljungby inte få behålla något av det gamla och fina. Vilka är det som bestämmer sådant här? Skrämmande som Ljungby stadsplanering håller på att urarta. Plötsligt behövs parkeringar och hus ska rivas sedan bygger man hyreshus på andra parkeringar där hyresgästernas fina utsikt blir rätt in i ett annat hyreshus”.

”Har de styrande glömt sin historia gör ett besök på Ljungsätra och beundra kvarteren på Sven Ljungbergs målningar som de såg ut innan vandalerna. Börja med att riva och sanera de platta fula institutionshusen som ligger granne med Villa Villekulla och bygg parkering under”.

”Jag ringde kommunen för några år sen och frågade om jag fick köpa det. Men fick svaret att dom hade planer för det. Tydligen var planen att låta det fortsätta stå tomt och sen riva det”.