Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungbykille frias från våldtäkt mot barn

En kille från Ljungby kommun frikänns av tingsrätten från misstankar om våldtäkt mot barn. Trots att tjejen var under 15 år.

Killen var 15 år när det hände, tjejen 13 år. Under ett förhör med polisen berättar tjejen att de fick kontakt med varandra via snapchat och att de båda var tydliga med sin ålder.

De inledde ett förhållande och sov över hos varandra vid två tillfällen. Det var under andra natten som killen hade väckt henne och då hade hon frågat vad han ville. Han hade uppfattat att hon ville ha sex.

I förhör berättar hon att hon hade sagt nej. Killen hade då blivit irriterad, hållit fast henne hårt i armen och genomfört samlag med henne.

Killen erkänner att de hade haft samlag men att det var frivilligt sex.

I ett utlåtande av en psykolog framgår det att killen har en funktionsnedsättning.

Med hänsyn till omständigheterna vid samlaget, att det skedde i en pågående relation, killens begränsade insikter och med hänsyn till den ringa ålderskillnaden finner tingsrätten att gärningen inte inneburit något övergrepp.

Killen frias av Växjö tingsrätt från misstankar om våldtäkt mot barn.