Natten till onsdagen svensk tid ställdes Anaheim Ducks mot Minnesota Wild i hemmaarenan Honda Center. För Trojaprodukten Jacob Larsson var det hans 16:e NHL-match under säsongen och totalt 69:e i karriären.

De 15 526 åskådarna fick se hemmalaget Anaheim ta ledningen efter 1,27 minuter i den andra perioden genom svensken Rickard Rakell. Endast 25 sekunder senare ökade Jacob Larsson från Ljungby på ledningen till 2–0 efter ett skott från blålinjen. Det var den 22-årige backens första mål i NHL.

Det blev dock hemmalagets sista måljubel för den här kvällen. Minnesota reducerade i mitten av den andra perioden och i sista akten gjorde gästerna tre mål som innebar att Anaheim till slut förlorade med 2–4.

Efter matchen berättade Jacob Larsson för media om sitt första NHL-mål.

– Det är en skön känsla och skönt att ha det överstökat, men självklart hade det varit bättre om vi vunnit, sa han och fick frågan om han tänkt mycket på sin tidigare målnolla:

– Det är klart att jag har gjort det, men man kan inte tänka på det för mycket. Jag har försökt fokusera på att spela stabilt och nu är jag glad att målet kom.

Larssons Anaheim har spelat 17 matcher av säsongen och spelat ihop 19 poäng. Med det ligger laget på en åttondeplats av 15 lag i den västra konferensen. Trojaprodukten var inte särskilt nöjd med att man tappade en 2–0-ledning hemma mot Minnesota.

– Jag tycker att vi spelade okej, framförallt i början av matchen. Sedan tappade vi det lite i den andra. Vi måste hitta sätt att vinna de här tajta matcherna.

Relaterat till artikeln