– Det är det största jag varit med om på juniorsidan, så jag kan inte vara annat än nöjd med insatsen, kommenterar Elin, som ställde upp i K22-klassen och hennes lysande helg startade i fredags.

Hård slutstrid

Då blev det guld på 2 000 meter hinder, där hon vann en stenhård slutstrid mot Julia Samuelsson, Högby, där det skilde tre hundradelar till Elins fördel som vann på 6.45,81, vilket var nytt personbästa.

– Jag ledde loppet från start till mål, men blev hårt utmanad sista biten men lyckades ha marginalerna på min sida.

Nästa guld kom under lördagen på 1 500 meter där hon fick tufft motstånd av Hanna Bergström som utmanade hårt in i mål. Elin vann dock på 4.52,98 och Hanna fick tiden 4.54,03.

– Det gick ganska långsamt i början, men jag hade en växel till att peta i när det drog ihop sig sista 200 meterna.

Det tredje guldet plockade Elin hem under söndagen på 800 meter där 2.15,76 räckte för seger.

– Det påminde om lördagsloppet för här gick det också långsamt i början, men segern blev till slut säker.

Till USA

Elin var även ute efter ett fjärde guld på 5 000 meter, men där fick hon nöja sig med ett silver, där hennes tid blev 17.29,17. Vann gjorde Hanna Bergström på 17.06,35 och fick därmed revansch för den knappa förlusten på 1 500 meter.

– Jag efteranmälde mig för jag kände mig pigg. Men under den sista kilometerna upptäckte jag att Hanna såg piggare ut och valde att bevaka min andraplats, berättar Elin.

Vad händer nu?

– På torsdag åker jag till Riverside i Kalifornien för att studera och träna löpning. Det ska bli kul, slutar Elin Brink, som kommer till andra sidan Atlantan fylld med självförtroende efter sina tre JSM-guld.