Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande start på året för Nibe

Nibes omsättning ökade under första kvartalet med 11, 3 procent till 4,8 miljarder kronor och rörelseresultatet ökade med 16,7 procent till 497 miljoner kronor.

Det var festligt, folkligt och fullsatt när värmepumpsjätten Nibe höll årsstämma i Markaryd i onsdags och inför stämman presenterades även en lovande kvartalsrapport.

- Inledningen av 2018 har uppvisat en god ökning av såväl omsättning som resultat och den generella efterfrågebilden känns positiv såväl i Europa som i Nordamerika och Asien, säger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Gerteric Lindquist kommenterade verksamhetsåret 2017 och inledningen av 2018 på stämman. Bland annat kännetecknas detta av en omfattande internationalisering, produktutveckling och tillväxt. Att fortsätta utveckla hållbarhetsmålen bedöms som allt viktigare.

Stämman beslutade om utdelning med 1,05 kronor per aktie

Till styrelseledamöter omvaldes Georg Brunstam, Gerteric Lindquist, Hans Linnarson, Anders Pålsson och Helene Richmond samt nyval av Jenny Sjödahl.

Rapporten mottogs positivt med överlag höjda riktkurser på börsen. Sedan årsskiftet har kursen gått upp med 18,5 procent.

Exempelvis höjer DNB Market riktkursen från 92 till 100 kronor och Danske Bank höjer från 82 till 93 kronor.

Nordea behåller dock sin riktkurs på 70 kronor och upprepar däremot sin rekommendation att sälja

"Aktien har varit mycket stark inför rapporten och efter att ha haft ett bra momentum bedömer vi att värderingen är utmanande på nuvarande nivåer", skriver Nordea.