Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lucia lyste upp som trea i cupfinal

Bästa resultat i kvalet och en tredjeplats i cupfinalen. Lucia terHarkel från Lagan och Berga Uskf fick en komfortabel start på säsongen då Rottne Industri Cup med luftgevär avgjordes i Sörabyhallen på lördagen.

Med 407,0 poäng över de 40 tävlingsskotten intog Lucia första finalbanan bland de 16 skyttarna i ståendefinalen.

– Resultatet är jag nöjd med, men jag kom aldrig in i något riktigt flow eller känsla. Samtidigt är det första tävlingen för säsongen, sa Lucia efteråt.

Väl i cupfinalen, där lägsta valör får lämna efter varje skott, sköt Bergatjejen stabilt runt 10,0 för att på slutet öka till runt 10,4. Det höll fram till finalens näst sista skott, där nervositeten tog överhand.

Något som smittade av sig på de två kvarvarande skyttarna. Sista skottet slutade 8,7 mot 7,8 för Ellen Mörberg, Nässjö.

– Skönt att jag lyckades leverera så stabila skott i finalen och att jag ökade till 10,3 och 10,4. Sen tog tyvärr nerverna över på sista, konstaterar Lucia, som söker just stabilitet.

– Roligt att vara igång med säsongen, mitt mål med säsongen är framför allt att han kontroll och att vara stabil på tävlingarna, fastslår Lucia terHarkel.

Notabelt att sex av 16 skyttar i finalen var kronobergare. Av dem hade fyra Berga som klubbadress, vilket visar att Laganklubben är fortsatt starka i stående.

Bland de 16 skyttarna i den sittande finalen var det Sophia Svensson från Älmhult som nådde längst med en fjärdeplacering.

Närmast väntar den nationella SM-tävlingen i Virsbo, medan det om två veckor är dags för nästa lokala tävling i form av Alvestaträffen.

MIKAEL SVENSSON