Älgot Cup är en stor ungdomstävling som arrangeras i Skåne varje höst, och i år deltog cirka 300 ungdomar. FK Finn var på plats för sjunde året i följd, och det har verkligen blivit en uppskattad tradition.

Tävlingsarenan var förlagd till Revinge Hed, och många av Finnlöparna lyckades riktigt bra på de snabblöpta banorna. Albert Svensson tog en fin sjundeplats i H12, Lovisa Lexell sprang in på femte plats i D10, och Lova Elwing fick äran att kliva högst upp på prispallen i D14Kort.

Även Philip Martinsson gjorde ett fint lopp och slutade 12:a i H16, liksom Emmy Ellbring som blev 13:e i D12.

Söndagens stafett avgjordes i tre klasser, där Finn ställde upp med lag i U4-manna och U3-manna. Den största framgången kom i 4-manna, där ett av Finns båda lag efter hård fight kunde knipa en pallplats.

Formstarka tjejerna Lova och Lovisa lyckades åter bra på sina sträckor, och när även Hugo Martinsson och Anton Karlsson sprang på topp räckte det till en 3:e plats bland de tolv startande lagen. Segrade gjorde OK Kontinent från Trelleborg.

Även Finns allra yngsta hade mycket fart i benen i U3-manna. Hubert Carlsson och Jacob Ellbring provade på att springa stafett för första gången, och kompletterade av lite mer rutinerade Alva Svensson blev det till slut en sjätteplats bland de 19 lagen.

Alva Svensson, Hubert Carlsson och Jacob Ellbring sprang bra i U3-manna.

Foto Privat