Moderaterna i Ljungby har genomfört en omröstning bland de mest aktiva medlemmarna om vilken partiledare man vill ha.

– Det blev en förkrossande majoritet för Carl Bildt, berättar kommunalrådet Magnus Gunnarsson.

Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson fick bara ströröster bland de omkring 20 avgivna rösterna. Nästan alla förordar Carl Bildt.

– Vi tycker att vi i det här läget måste ha en partiledare som man känner igen och någon som kan hålla riktiningen, säger Magnus Gunnarsson.

– Det är inte rätt att bränna av någon av de andra föreslagna kandidaterna nu när det är så kort tid kvar till valet,

Ljungbymoderaterna skickar nu in sitt val till länsförbundet, som skall fatta beslut hur man ställer sig i partiledarvalet.

Den nye partiledaren väljs på en extrastämma den 8 oktober, och till dess har valberedningen på sig för att samla in synpunkter från landets moderater om vem som är bäst lämpad att efterträda Anna Kinberg Batra, som avgick för någon vecka sedan. Men i Ljungby är man på det klara med att det är Carl Bildt som just nu är den bäste partiledarkandidaten.

– Det är hedrande och jag kan känna mig lite smickrad av att jag föreslås, sade Carl Bildt i en intervju för några dagar sedan.

Samtidigt sa han då också att han inte tyckte man skulle välja en före detta partiledare och att det fanns mycket kompetent folk i partiet.

Till Expressen har han sagt att "även om han vill hjälpa Moderaterna, så vill han inte göra det som partiledare".