Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malou Prytz direkt till final i Mellon

15-åriga Malou Prytz från Ryd gick direkt till final med med låten "I do me" i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö på lördagskvällen. – Jag är helt mållös, säger Malou Prytz till SVT efter programmet.

Malou Prytz bidrag "I do me" presenterades som det första finalbidraget i deltävlingen.

– Jag blev helt chockad. Jag trodde inte ens att jag skulle vara bland de sista fem som presenterades, säger en överväldigad och rörd Malou Prytz efter sändningen.

SVT:s intervjuare Sofia Dalén kallade Malous finalplats för ett "Carola-moment" och syftade på jämförelsen med när Carola Häggkvist som 16-åring vann Melodifestivalen med "Främling" år 1983.

På frågan om hur hon skulle fira finalplatsen svarade Malou Prytz:

– Jag vet inte vad som händer, men jag ska gå på efterfest med vänner och familj.

Det andra finalbidraget blev Hanna Ferm och Liamoo med bidraget "Hold you".

Till Andra chansen i Nyköping om tre veckor gick veteranen Andreas Johnsson och Vlad Reiser, som tidigare mest har varit känd som youtuber.

Bland de utslagna artisterna hittar vi veteranen Jan Malmsjö - faktiskt 71 år äldre än vinnaren Malou Prytz. Vidare gick inte heller den polska artisten Margret som förra året gjorde stor succé med låten "In my cabana" som då nådde den stora finalen. Den tredje utslagna artisten blev Oscar Enestad.

Den 15-åriga artisten från Ryd mellan Älmhult och Tingsryd, vars fullständiga namn är Malou Trasthe Prytz, är den yngsta deltagaren i Melodifestivalens historia. Hon fick sitt genombrott i augusti 2017 när hon vann Smålänningens Talangjakt i Älmhult.

Nästa vecka avgörs Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand. Den 2 mars hålls Andra chansen i Nyköping och den stora finalen där Malou Prytz nu är en av fyra klara deltagare hålls i Stockholm den 9 mars.