Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för sex brott

En man i 30-årsåldern åtalas vid Växjö tingsrätt för narkotikabrott och trafikbrott.

Det var den 27 september som en man i 30-årsåldern, som nu åtalas vid Växjö tingsrätt för flera brott, framförde sitt fordon i sådan hög hastighet på Bäckgatan att han kolliderade med två bilar.

Det var när mannen körde genom en rondell som han krockade med den första bilen. Vid kollisionen fick han sedan sladd och krockade därefter med ytterligare en bil. Efter olyckan smet han från platsen och nu åtalas han för smitning från trafikolycksplats samt för vårdslöshet i trafik.

Föraren saknade vid tillfället även behörighet att framföra fordonet och med anledning av att han lagförts för olovlig körning tidigare rubriceras det som grovt brott.

Den 9 september stoppades han även av en polispatrull på Snapphanevägen i Älmhult. Efter kontroll visade sig att han saknade körkort samt att han hade amfetamin och cannabis i blodet.

Mannen åtalas för sammanlagt sex brott: grov olovlig körning vid två tillfällen, rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.