Mannen ska ha arbetat i skogen på sin gård i Ingershult, Strömsnäsbruk, när han fick ett träd över sig och klämdes fast. Mannen, som är runt 55 år, kunde själv ringa SOS och larma. Samtalet kom in runt 10.40 på lördagen.

Räddningstjänsten hade svårt att hitta olycksplatsen och fick köra runt i närheten av gården med sirenerna på. Samtidigt pratade mannen med SOS Alarm i telefon och kunde berätta om ljudet blev starkare eller svagare. Mannen föll dock in i och ur medvetslöshet vilket försvårade insatsen.

När väl mannen lokaliserats tog det ungefär en halvtimme innan han kunde räddas.

– Det var ungefär 200 meter in i skogen från färdbar väg. Mannen låg helt under trädet. Vi sågade av trädgrenar och kunde sedan få loss honom. Efter det lade vi upp mannen på hans traktorsläp och körde ut honom med traktorn till vägen, säger insatsledare Niklas Henningsson.

– Det är tufft för räddningstjänsten när det är så långt in i skogen. Men alla gjorde ett jäkla bra jobb, säger Niklas Henningsson.

Mannen fick trädet över bröstet och fördes med ambulans till Ljungby lasarett. Enligt Region Kronoberg är mannens skador livshotande och hans tillstånd är kritiskt. Han har lagts in för vård på intensivvårdsavdelningen.

Enligt polisen rör det sig sannolikt om en privat arbetsolycka, för ingen polisanmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.