Olyckan inträffade vid 11.30 och det var två bilar som krockade på riksväg 25 strax öster om Växjö vid Furuby på vägen mot Hovmantorp.

Det var tre personer som drabbades i olyckan. Bland dem fanns en fyraåring.

En man i 75-årsåldern fick så allvarliga skador att han avled, meddelade polisen under kvällen. Mannen kom från närområdet där olyckan inträffade och hans anhöriga är underrättade, uppger polisen.

Ytterligare tre personer fördes till sjukhus, enligt pressinformation från sjukhuset i Växjö. Sjukhuset meddelar på måndagskvällen att en kvinna i 70-årsåldern blev allvarligt skadad och fick stanna på sjukhuset för observation och ett fyraårigt barn blev lindriga skador och fick också vara kvar för observation. En kvinna i 40-årsåldern fick lämna sjukhuset under måndagen.

I en av bilarna fanns även en hund som har förts till veterinär för kontroll.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, Henrik Johansson, misstänks en av förarna för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Han säger till Smålandsposten att det var en bil som körde ut på riksväg 25, utan att se att det kom en bil från vänster. Det leder till att bilen från vänster kör rakt in i sidan på den utsvängande bilen.

Artikeln publicerades ursprungligen 15.13 den 25 mars.