Läs mer: Ovälkommen puss på halsen ledde till åtal

Händelsen inträffade på vårdcentralen i Lidhult och det var när mannen skulle göra ett blodtryckstest som han pussade en sköterska på halsen.

Mannen var ordinerad ett 24-timmars blodtryck och när han kom in på vårdcentralen hjälpte sköterskan honom att koppla på blodtrycket samt med hur han skulle fylla i papper.

"Man gör inte så"

Helt plötsligt tog mannen tag i kvinnan och pussade henne på halsen. Det har gått jättesnabbt och kvinnan har sagt till honom att man inte gör så.

Hon blev kränkt och gick ut ur rummet. Mannen ska inte ha berättat att han var yr innan han pussade henne.

Mannen har en annan bild av händelsen och har i sin tur berättat att att han fick apparaten på sig, den vibrerade och han ska ha sagt till sköterskan att apparaten var besvärande. Han ska ha fått en kraftig vibration och rest sig av chocken och tog då tag i hennes huvud, men han pussade aldrig henne. Han vet inte varför sköterskan lämnade rummet.

Rubriceras som ofredande

Växjö tingsrätt ser det som orimligt att kvinnan skulle hitta på uppgifterna och sätter sin tilltro till hennes berättelse.

Däremot har det varit fråga om ett mycket snabbt händelseförlopp och enligt tingsrätten har pussen inte haft en sådan tydlig sexuell prägel att den kan hållas för att vara avsiktlig att kränka kvinnans sexuella integritet. Därför rubriceras gärningen som ofredande.

Mannen är nu dömd till dagsböter.