Det var under natten mot annandagen i fjol som en kvinna, efter en utekväll, följde med två män, båda i 18-årsåldern, till en lägenhet i centrala Ljungby. En av männen tvingade sig sedan till samlag med kvinnan genom att hålla fast henne. Hon sade upprepade gånger till mannen att sluta men han fortsatte ändå. Samtidigt som den ene mannen våldtog kvinnan satt den andre mannen jämte och smekte kvinnans bröst och onanerade.

För några veckor sedan rapporterade Smålänningen om att åtal väcktes mot de båda männen. På måndagen föll domen mot dem vid Växjö tingsrätt.

Fängelse och utvisning

Den ene mannen, som ofredade kvinnan sexuellt, har erkänt brott och på kvinnans kläder hittades sperma som kan knytas till mannen. Han döms till villkorlig dom för sexuellt ofredande. Han ska även betala 23 990 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Den andre mannen, som våldtog kvinnan, nekar till brott och hävdar att han inte befann sig i lägenheten när våldtäkten begicks. Tingsrätten menar däremot att det finns omständigheter som gör att att kvinnans berättelse ska godtas framför mannens. Kvinnans uppgifter får, enligt tingsrättens bedömning, sådant stöd av övrig utredning att de bör läggas till grund för bedömningen.

Mannen döms därför till ett år och tre månaders fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 134 990 kronor i skadestånd till brottsoffret. Tingsrätten beslutade därtill att mannen ska utvisas ur landet och förbjudas att återvända på tio år.