Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markaryd. Skattebetalarna får betala dyrt för inkompetens

Den chef i Markaryds kommun som polisanmälts för att ha gjort privata inköp för kommunens pengar har även polisanmälts för liknande händelser av sin förra arbetsgivare. I en annan tidning 20180627 kan man läsa att chefen även skulle ha börjat arbeta heltid på Markaryds kommun cirka ett halvår innan hen slutade hos föregående arbetsgivare. Under det halvåret var det naturligtvis inte möjligt att närvara heltid på två ställen, däremot var det tydligen inga svårigheter att ta ut dubbla löner.

Chefens tidigare arbetsgivare ringde upp Markaryds kommun och fick då veta att personen hade börjat arbeta heltid i Markaryds kommun ett halvår innan hen slutade hos dem enligt artikeln. Att utan vidare lyfta heltidslön från två olika arbetsgivare samtidigt är ett underligt beteende. Att Markaryds kommuns ledning bara ignorerade denna information utan åtgärd är också obegripligt. Undrar vad detta har kostat skattebetalarna?

Hur kan en kommunledning tillåta denna vårdslösa hantering av skattebetalares pengar?

Besviken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel