Det var gästande Delary/Pjätteryd som inledde bortamötet mot Markaryd på Skärsjövallen på allra bästa sätt.

Gästerna pressade tillbaka hemmalaget under de första 20 minuterna, skapade chanser men avsluten blev för tama.

– De första 20 minuterna fick Markaryd knappt hålla i bollen, konstaterar Delary/Pjätteryds tränare Patrick Johansson.

Markaryd jobbade sig in i matchen och när laget fick en hörna efter 22 minuter levererade Liridon Bajgora bollen till Johan Ligård som nickade in bollen vid bortre stolpen.

– Efter en lite halvstirrig inledning får vi ordning på spelet och började hitta rätt, säger Markaryds tränare Lasse Jacobsson.

Markaryd fortsatte sin press mot mål och det gav utdelning.

I den 34:e minuten fick Markaryd en frispark strax utanför målet och Bajgora skickade ett markskott mot bortre delen av målet. Gästernas målvakt, Patrick Hegyessy sträckte ut men nådde inte bollen, 2-0.

Tre minuter senare stod det 3-0 på resultattavlan sedan Bajgora skickat en lång hörna till Kazbek Gadziev som i sin tur levererade bolen till Alexander Sjöström som tryckte till.

– Markaryd mosar oss i 17 minuter där det får det andra målet lite billigt. Det är tur för oss att pausvilan kommer, säger Johansson efter den första halvleken.

– Vi var lite för heta inledningsvis och gjorde det lite för svårt för oss. De kunde bryta oss tidigt och vi var inte ens tvåa, trea eller fyra på bollen. Men efter hörnmålet tar vi över helt, säger tränarkollegan Jacobsson.

I andra kontrollerade Markaryd matchen.

Bajgora hade ett skott i stolpen som ljöd över hela Skärsjövallen innan Thimo Stjärnfält fastställde slutresultatet till 4-0 i slutet av matchen.

– De 25 sista minuterna i första är bland det bättre jag sett oss spela i år. Även andra halvlek är bra, säger Jacobsson.

– Jag tycker att andra halvlek är jämn där Markaryd bevakar sin ledning. Men gör man ett misstag på denna nivå smäller det direkt. Vi krigar på bra men får aldrig hål på dem, säger Johansson och fortsätter:

– Det är inte ett orättvist resultat men det är heller inte ett rättvist eftersom siffrorna blev alldeles för stora.

Segern var Markaryds tredje raka på hemmaplan och tre viktiga poäng tar Markaryd till toppen av tabellen.

– Hade vi förlorat i dag hade lagen bakom tagit sig närmare. Då hade vi haft tolv poäng och Delary/Pjätteryd sju tillexempel. Nu har vi satt oss i ett bra läge, säger Jacobsson och fortsätter:

– Det är en målgaranti att se Markaryd i år. På åtta matcher har det blivit 36 mål, vi har gjort 19 och släppt in 17, så att en match ska sluta 0-0 är ingen risk.

I Markaryd får hela laget beröm för en bra insats med extra plus till Johan Ligård och Liridon Bajgora.

I Delary/Pjätteryd får målvakten Patricj Hegyessy beröm.