Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil lastad med kött körde i dike – bärgningsarbetet långdraget

Ett släp till en lastbil hamnade av okänd anledning i diket längs riksväg 25 i närheten av Strömsnäs gård i Ljungby. Initialt trodde man att vägen skulle kunna öppnas under eftermiddagen, men Trafikverket meddelade senare att det beräknades vara stopp på vägen ända fram till midnatt. Räddningstjänsten meddelar att släpet var lastat med köttprodukter.

Olyckan inträffade vid korsningen till Sickingevägen, nära Strömsnäs gård, vid klockan 08.20 på tisdagen.

– Själva lastbilen står upp men släpet ligger i diket. Maten ska dock inte ha åkt ut ur släpet, säger insatsledaren Hans Norén.

Ekipaget blockerar inte 25:an men i samband med bärgningsarbetet stängs vägen av. Det inleddes vid klockan 10.20, uppgav polisen.

– Det kan ta tid, köttet ska lastas om också, sa Hans Norén vid räddningstjänsten.

Eftersom det handlade om ett tungt fordon som skulle bärgas kunde detta ta tid, uppgav även Trafikverket i sin första prognos. Då trodde man att vägen skulle kunna öppna igen vid 15-tiden – men bärgningsarbetet visade sig ta längre tid än beräknat, och under dagen uppdaterade Trafikverket informationen till att vägen troligen skulle öppnas under tidig kväll. Men även detta visade sig vara för knappt om tid för att klara bärgningen.

Vid klockan 17.40 skickade Trafikverket ett pressmeddelande där man skrev följande: ”Det är fortsatt stopp på väg 25 från Tutaryd till Sickinge, i riktning mot Vrå. Följ orange vägvisning. Vägen beräknas öppna igen vid midnatt”.

Vid klockan 04.55 på onsdagen meddelade till slut Trafikverket att riksväg 25 åter var öppen för trafik.

Ingen person skadades i olyckan och polisen misstänker inget brott.