Den 13 februari avslöjas i en livesändning på webben vem av årets fem utvalda kandidater som vinner Med hjärtat på rätta stället. Dagen efter på Alla hjärtans dag kommer ett reportage om vinnaren i papperstidningen.

Med start den 3 februari går det att rösta på sin favorit. Meddela via mejl tavling@smalanningen.se, via webbomröstning eller via vanlig post till Smålänningen Föreningsgatan 8 B 341 30 Ljungby.

Här är årets kandidater:

Jonna Nielsen, Nöttja, har under 27 år ideellt arbetat med Brottsofferjouren och att stötta människor som blivit utsatta för brott. Dessutom arbetar Jonna som god man.

Thomas Andreasson, Timsfors, har själv mått psykiskt dåligt och brinner för att stötta barn och ungdomar i sin roll som elevassistent på Strömsnässkolan. Något som han gör med ett sånt engagemang att han nominerats till Med hjärtat på rätta stället.

Patrik "Lillis" Salomonsson är en av eldsjälarna i Lagans IBK, där han är ledare för Lagans B-lag och ungdomslag. Att arbeta med barn och unga är "så himla roligt" menar Lillis som är en sådan som alltid ställer upp i föreningen även på andra sätt.

Ljungby gillar olika startades av trion Frida Karlsson, Lina Karlsson och Ola Hansson och de ligger bakom satsningen på att lyfta fram Ljungby som en stad för alla, något som bland annat innebar en temadag och en regnbågsparad under Ljungbydagarna. Samma trio arrangerar även Jul i gemenskap.

Else-Marie Bengtsson har i många år engagerat sig för de som har de svårt genom Röda korset i Älmhult. Bland annat genom arbetet med Kupan, second hand, som samlar in mycket pengar till katastrofer i världen, men även i arbetet med att integrera nyanlända på hemmaplan.