Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Midsommar på Bolmsö drog rekordpublik

Rekordpublik kom till Bolmsö på midsommaraftonen för att vara med på Bolmsö hembygdsförenings midsommarfirande.

Den vackert belägna hembygdsparken mellan kyrkan och färjeläget var full med folk på midsommaraftonens eftermiddag.

– Svårt att säga hur många som kom men en beräkning är 1700-1800 besökare vilket kan vara ett rekord, meddelades från hembygdsföreningen.

Bolmsö hembygdsförening har arrangerat midsommarfirande i över 50 år och här finns det mesta man kan önska sig av en midsommarfest. Förutom dans kring midsommarstången och kaffeservering finns det fiskdamm, bollkastning, olika tombolor, pilkastning och chokladhjul. Stången kläs på torsdagskvällen och då ställer föreningen också i ordning alla stånd och serveringstält. På midsommaraftons eftermiddag är det själva festligheten som inleddes med att hembygdsföreningens ordförande Solveig Carlsson hälsade alla välkomna och sedan underhöll Lisbeth och Tore Andersson från Ugglebo, de varvade vackra sommarsånger med finns dikter och spred en varm midsommarstämning till publiken.

När det var dags för dans kring midsommarstången var det många som kom och det blev många ringar runt stången. Dansen leddes av duktiga lekledare och spelmän och sångerskor såg till att det var såväl dragspel som fiolmusik till dansen och att sommarvisornas texter hördes ordentligt under dansen.Det blir alltmer populärt med hembygdsdräkter och det var flera olika härader som var representerade bland dräkterna, efter ringdansen samlades de för fotografering och det var många fotografier som togs och många som kom och ville prata om hembygdsdräkterna. Efter klockan 18 var de flesta på väg hem och det kunde konstateras att vädret stått på föreningens sida och det varit solsken med lite moln men inget regn, vilket kom senare på kvällen. Arrangörerna var mycket glada och nöjda med dagens midsommarfest.