– På Biltema kräver vi alltid högsta kvalitet. Det klarar inte byggjättarna. Därför har vi valt Lagans Byggnads som har ett fantastiskt hantverkskunnande och en mycket kunnig och engagerad organisation.

Det säger Daniel Wellbro, chef för Biltemas bygg- och fastighetsbolag, i ett pressmeddelande.

Lagans Byggnads har dessutom gedigen erfarenhet med sig i bagaget, då de tidigare har byggt ett 25-tal Biltemavaruhus utspridda över hela landet.

– Vi är verkligen stolta över att Biltema valt att fortsätta samarbetet med oss. Det är en kunnig och engagerad beställare med en ambition att ständigt utveckla sina varuhus. De har höga krav på kvalitén i alla delar och ett genuint miljötänk, säger Lars Johannesson, vd och ägare till Lagans Byggnads AB.

De sex varuhusen ska uppföras i Bredden samt Haninge i Stockholm, i Avesta, Nässjö, Falköping och Lidköping, och samtliga ska stå klara redan under nästa år.

– Ett stort och spännande uppdrag för oss som medelstort byggbolag, men som vi vet att vi klarar med den flexibilitet och kompetens vi har. Och så förstås det vi kallar Lagans-andan, alla hjälper varandra och månar om kunden, säger Lars Johannesson.