Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöstation i Lidhult för farligt avfall

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

En kväll i augusti bjöd Lidhult/Angelstads Socialdemokratiska förening in Lingonbygden, tjänstemän, företagare och politiker till ett samtal om en miljöstation i Lidhult. Alliansens företrädare valde att inte komma!

För ett år sedan bjöd Lingonbygden in representanter från alla partier till en paneldebatt i Odensjö, där frågan kom upp om en miljöstation i Lidhult. Alla partier var rörande överens om att en miljöstation behövs i bygden, som ligger längst ifrån centralorten, men i kommunstyrelsen röstades det ner. De som bor längst ifrån Ljungby och vår fina avfallsanläggning har ca 10 mil tur och retur.

Det har aldrig gjorts en ekonomisk utredning och det är inte försvarbart!

Lingonbygden känner sig varken sedda eller hörda i frågan om avståndet till Bredemad, av kommunalråden. De känner att de inte förstår hur det är att bo så långt från centralorten. Det finns ingen möjlighet att hinna in till återvinningscentralen i Ljungby på vardagar, säger Lingonbygden representant och företagarna.

I grannlänet, Halland, så fungerar detta utmärkt, då Hallands län har satsat på miljöstationer på sina serviceorter.

I Lingonbygden bor det ca 2000 personer och 35 företagare har skrivit under på att en miljöstation behövs. Welands, som är det största företaget i trakten, ställer sig positiva till att eventuellt upplåta mark. Tjänstemän som har varit och undersökt området har funnit att det finns mark som är hårdgjord och som passar utmärkt för ändamålet.

Lidhult /Angelstads S-förening kommer att driva frågan om en miljöstation i Lidhult.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel