Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monica Andersson – hemvändande utrikespolitiker berättar

Genom utrikespolitiken har Monica Andersson fått träffa legendariska ledare som den sydafrikanske frihetskämpen och senare presidenten Nelson Mandela, den palestinske ledaren Yassir Arafat, Israels premiärminister Shimon Peres och många fler. Nu berättar hon om sin resa under en föreläsningskväll.

Smålänningen besökte Monica Andersson i augusti 2019 och då berättade Monica om sin tid som politiker och längtan hem till föräldragården i Odensjö där hon startade tapetserarverkstad.

Redan som 16-åring flyttade Monica Andersson från Odensjö till Ljungby, men efter några år av studier och som florist på Holsts Blommor kände hon en längtan efter att komma ut i världen.

Men först pluggade hon statsvetenskap på Växjö universitet.

På fritiden var hon politiskt aktiv och partitillhörigheten var Socialdemokraterna. Hon var med i SSU och blev invald i kommunfullmäktige.

Det var genom SSU som hon lärde känna Anna Lindh som senare kom att anställa Monica som internationell sekreterare.

– Intresset för utrikespolitiska frågor växte och allt föll bara på plats, berättade Monica.

Nu är hon en av dem som kommer att berätta om sin resa under en kväll med Ljungby föreläsningsförening.

Platsen är Garvaren och datumet den 13 februari.