Polisarbetet i Rydöbruk fortgår med brottsplatsundersökning och flera förhör, berättar Lars-Gunnar Perlinger hos polisen.

– De misstänkta förnekar brott. Det är två män i 20- respektive 35-årsåldern. Samtliga inblandade personer i det här fallet är hemmahörande i Hylte kommun, säger utredningsledare Perlinger hos Halmstadspolisen.

Det var vid tvåtiden på onsdagsnatten som polisen larmades om ett bråk med flera personer i en lägenhet i Rydöbruk. Två av personerna ska enligt polisen brutit sig in i lägenheten och med kniv attackerat två män och en kvinna som befann sig i lägenheten.

– Den knivhuggne mannen var vid liv när vi kom till platsen, men han avled senare på sjukhus, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Göteborg, i en tidig kontakt på onsdagen.

LÄS MER: Man knivhöggs till döds i Hylte kommun

Lars-Gunnar Perlinger igen:

– Samtliga inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare. Vi arbetar utifrån flera tänkbara motiv om vad som hänt, och varför, men det är ingenting jag vill gå in på i nuläget, säger utredningsledaren.

En person blev lindrigt skadad och lyckades fly därifrån medan den andre mannen alltså knivhöggs så pass svårt att han senare avled på sjukhus på grund av sina skador.

Två misstänkta män, en man i 20-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps senare i närområdet och deras häktningsförhandlingar har alltså genomförts under torsdagen. Männen anhölls under onsdagsförmiddagen och misstänks för mord, mordförsök samt övergrepp i rättssak.

– Eftersom det hade varit fler personer i lägenheten, fick vi namn och bra signalement på de nu misstänkta männen som kunde gripas i området en stund efter det inträffade, säger Halmstadspolisens Lars-Gunnar Perlinger.