Smålänningen skickade ut en uppmaning på Facebook om att skicka fina bilder på Ljungby med anledning av att Ljungby ligger risigt till i en omröstning om Sveriges fulaste stad. Det har trillat in en hel del hög med bilder. Många vill lyfta fram Tellushuset och ån Lagan i sina bilder.

13:e plats

Som Smålänningen tidigare har berättat så pågår det en omröstning på Facebook om vilken av stad som ska utses till Sveriges fulaste.

Det är föreningen Arkitekturupproret som har tagit initiativ till omröstningen. Förra året utsågs Sundsvall till Sveriges vackraste stad, genom en liknande tävling.

Ljungby ligger just nu på en 13:e plats, men har varit uppe och vänt på åttonde plats. Omröstningen påbörjades den 20 mars och pågår till den 21 oktober i år.

Förbättringsförslag

Efter omröstningen blir det någon form av prisceremoni och vinnarstaden kommer även att få förslag på hur man kan göra staden mer attraktiv.

"Vi vill att alla städer ska få chansen att återfå något av sin forna skönhet som invånarna kan trivas i och känna sig stolta över." skriver Arkitektuppropet.

Relaterat till artikeln