Det var igår (läs: på måndagen) som jag hittade Balto. Jag hade då släppt ut honom. Det verkar som om någon har använt en slaktarkniv, säger hundägaren Christiaan van Woensel.

Han tror att den person som attackerade Samojedhunden Balto med kniv, kunde sin sak.

– Det är stickskador. Det är väldigt fina snitt. Veterinären sa att det är slaktarsnitt, säger Christiaan van Woensel.

Senare under måndagen tvingades veterinären avliva hunden.

Christiaan van Woensel har en uppfattning om vem som kan ha knivskurit hunden. Han menar också att händelsen har en längre bakomliggande historia.

– Jag har polisanmält det här, säger han.

Carina Berggren, befäl vid polisen, säger att ärendet för närvarande är nedlagt. Det beror på att det inte just nu finns några vittnesuppgifter eller andra spår som gör det möjligt att gå vidare med utredningen.

Men Carina Berggren bekräftar Christian van Woensels berättelse.

– Anmälan kom in den 16 januari. Det rubriceras som djurplågeri.

Knivskärningen av hunden, som skedde på Järnvägsgatan i Strömsnäsbruk, ska ha inträffat någon gång mellan klockan 08.00 och 14. 40.

– Han (Christiaan van Woensel) hade släppt ut hunden i trädgården och satt fast den i en löplina. Så fick han besök av en vän som upptäckte att hunden blödde kraftigt i bringan.

En veterinär tillkallades omedelbart.

– Veterinären konstaterade tre knivhugg i bringan. Och med anledning av skadorna så beslöt man att avliva hunden, säger Carina Berggren.

För att polisen ska kunna gå vidare i utredningen av djurplågeriet, så krävs det alltså att någon har sett vad som har inträffat.