Emelie Andersen har ett arbete som när hennes lust att måla. Hon arbetar med skötsel av naturreservat i Halland.

– När dagarna fylls av inspirerade naturvandringar så ägnar jag kvällar och helger åt mitt målande, berättar Emelie som är med på rundan för fjärde året.

Foto Privat

– I gymnasiet läste jag en estetisk utbildning med inriktning på bild och form och fann snabbt intresse för att måla med olja. Att jobba fram ett motiv under en längre tid, lager efter lager, var en utmaning som sporrade och inspirerade mig.

– När jag sedan flyttade hemifrån för att studera till biolog så insåg jag fördelarna med att måla i akvarell. Det är lätt att plocka undan, torkar snabbt och materialet behövde nödvändigtvis inte ta så stor plats. Sen dess har jag framför allt arbetat i akvarell men även skissat i tusch.

Emelie såg fördelarna med att måla i akvarell.

Foto Privat

Emelie berättar om det fina gäng som är med i konstrundan.

– Vi peppar varandra och det är härligt. Det är extra roligt att vi är så många som arbetar med olika tekniker och hantverk. Själv kommer jag att stå i Gula huset som ligger jämte Hagaskolan i Markaryd likt jag gjort de tidigare åren.

– I år är vi fyra utställare, det är jag, Imse betonghantverk, Anna-Greta Jacobsen och Lars-Erik Andréasson. Jag kommer bjuda besökare på både stillsamma och kraftfulla djurmotiv, berättar Emelie och välkomnar till Konst- och hantverksrundan i Markaryd.