Trojaprodukten hade en fin första säsong i Färjestad, efter flytten från Djurgården. 26-åringen gjorde 25 poäng (10+15) på 51 grundseriematcher och centern fick även debutera i Tre Kronor.

Ljungbykillen har kontrakt med Färjestad ett år till men om en NHL-klubb skulle erbjuda ett kontrakt finns en klausul som tillåter en flytt till Nordamerika. Det berättar Ljungbykillen i en intervju med Minhockey.se.

– Jag har ingen klausul för spel i Europa, det är bara för NHL som alla andra har och det är fram till 15 juni, eller vilket datum det nu är. Det har varit lite intresse men inget konkret. Jag tycker mest att det är kul att vara med i svängarna. Stannar man ett år till och gör det bra så är chansen större att man får chansen då. Det är fullt fokus på här och nu som gäller för mig och kommer det något så tar man ställning till det då. Det är svårt att sia om något innan man har fått något, säger Johansson till Minhockey och fortsätter:

– Det är mest att man har hört att scouter har hört sig för lite och så har man fått reda på det. Nu är det inget konkret så det finns inget klart intresse på ett papper. Men man får lite energi av att veta att det finns någon form av intresse och att folk kollar på en. Men som sagt, det finns inget förrän det finns på ett papper. Nu är det mest att man kan ta med sig energin från det.