Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nibe köper bolag i Nederländerna

Nibe köper nu det nederländska bolaget Nathan Holding B.V. Bolaget kommer att ingå i affärsområdet Nibe Climate Solutions.

Nibe Industrier AB har tecknat avtal om att köpa 51 procent av aktierna i nederländska Nathan Holding B.V. Resterande andel kommer att förvärvas i två steg.

Nathan Holding B.V. som grundades 1984, är ett distributörsföretag för Benelux-länderna. Det är specialiserat på hållbara lösningar för uppvärmning och luftkonditionering.

I Zevenaar

Verksamheten har en årsomsättning på omkring cirka 520 miljoner kronor och en rörelsemarginal på drygt 6 procent. Den bedrivs i Zevenaar i Nederländerna.

Nathan Holding B.V. har länge varit distributör av värmepumpar från Nibes tyska dotterbolag AIT Deutschland.

– Med Nathan stärker vi ytterligare vår marknadsposition på den europeiska värmepumpsmarknaden, i synnerhet på den snabbt växande marknaden i Nederländerna men också i Belgien och Luxemburg, säger Gerteric Lindquist, vd på Nibe Industrier, i ett pressmeddelande.

Fördjupa samarbete

Gerteric Lindquist tillägger att samarbetet med AIT Deutschland kommer nu att fördjupas ytterligare men att förvärvet också innebär intressanta framtida synergier och tillväxtmöjligheter tillsammans med övriga bolag i gruppen.

Bolaget ska ingå i affärsområdet Nibe Climate Solutions och konsolidering beräknas kunna ske från den 1 april, i år.