Köpesumman har inte offentliggjorts med motiveringen att den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen.

CK Fires är ett relativt ungt företag, grundat 2005 av Andy Cox, som även i fortsättningen kommer att leda bolaget som delägare.

Bolaget har 35 anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor. Produktsortimentet består av elektriska braskaminer. CK Fires har ett väl utvecklat nät av återförsäljare med cirka 250 fackhandlare i Storbritannien. Även i Irland, Spanien, Nederländerna och USA har bolaget försäljning via distributörer.

Basen finns Stratford-upon-Avon, känd som William Shakespeares födelseort.

Evonic Fires kommer att i Nibe-koncernen ingå i affärsområdet Nibe Stoves.

- Genom detta förvärv får Nibe Stoves ett eget bolag med fullt fokus på elektriska braskaminer på en klart växande marknad i såväl Storbritannien som i Europa och Nordamerika, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i Nibe Industrier.

Han framhåller också värdet av att grundaren Andy Cox jobbar kvar som ledare i CK Fires.

Det nyförvärvade företaget utgör som nämnts en mycket liten del av hela Nibe-koncernen, som förra året hade en omsättning på över 19 miljarder kronor och mer än 15 000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

Relaterat till artikeln