Förbundskapten Pia Sundhages sista mästerskap och ett Nederländerna som aldrig tagit sig vidare från kvartsfinalspel i något mästerskap, förväntningarna på att Sverige skulle gå raka vägen till semifinal var stora. Istället var det Nederländerna som spelade sig till semifinalen.

– Det är svårt att sätta ord på det här. Jag är jätteledsen för spelarnas skull. Cred till Holland. Totalt sett var de ett bättre lag, säger Sundhage till SVT, uppger TT.

Till en början skötte Sverige det defensiva hemjobbet bra men hade senare svårt att få med laget upp och var passivt i sitt försvarsspel. En halvtimme in i första halvlek placerade Hollands Lieke Martens bollen vid högra stolpen till 1–0, rapporterade TT som var på plats.

Sedan kom snabba högeryttern Shanice van de Sanden, som efter att ha sprintat ifrån Nilla Fischer, slog bollen till Vivianne Miedema som därefter kunde bredsida in 2- 0, skriver också TT.

Det var ett frustrerat svenskt landslag efter matchen.

– Jag tror ganska många av oss känner att det här inte är det bästa laget vi stött på ens i den här turneringen och ändå lyckas vi inte ta oss förbi kvarten, säger Hedvig Lindahl till TT.