Anna Andersson, Ljungby är en av dem och vann utmärkelsen Med hjärtat på rätta stället i fjol.

Nu vill vi att du ser dig omkring och tar en funderare på vem du skulle tycka är värdig denna titel.

Tanken är att lyfta fram vardagshjältar och utse en av dem som sedan får Smålänningens utmärkelse Med hjärtat på rätta stället.

Fjolårets vinnare Anna Andersson startade en Facebook-grupp och samlade in pengar för att fler barn ska kunna gå i skola - med det initiativet röstades hon fram och vann Med hjärtat på rätta stället.

Bland tidigare vinnare finns också Åsa Prytz, Ljungby, Per Hoven, Hovelius, Ljungby, Janne Wickman, Ingershult, Åsmund Follerås, Älmhult, och Gunvor Nyberg, Odensjö.

För att inte tala om alla de människor som nominerats under åren, vilket är stort i sig.

Men nu är det dags igen att utse de fem kandidater som kan vinna utmärkelsen 2018.

Känner du någon som på sin fritid ställer upp för andra på ett sätt som är lite utöver det vanliga? Skicka då in ditt förslag via mejl på tavling@smalanningen.se eller via post till Smålänningen Föreningsgatan 8B 343 30 Ljungby.

Skriv vem du nominerar och varför samt ditt eget namn och kontaktuppgifter.

Tänk på att personen ska vara bosatt i Ljungby, Markaryds eller Älmhults kommuner. Senast den 21 januari vill vi ha ditt förslag.

En jury kommer sedan att utse fem kandidater som presenteras lite närmare i ett reportage. Därefter kan läsarna rösta på sin favorit.

Den 13 februari kommer det avslöjas vem som vinner i livesändning på webben och dagen efter på Alla hjärtans dag kommer ett större reportage med vinnaren.