- Äntligen är den på plats, säger Chatarina Lundgren som är Sunnerboskojs samordnare.

Rampen ligger precis vid Sunnerbohallen, som är en mötesplats för många, då friidrott, ishockey, simning, badet och mycket mer finns på det området.

Det var först på tal om att rampen skulle hyras och byggas upp men sedan bestämdes det att rampen skulle stå här permanent.

- Vi fick hjälp av ett företag som heter Bryggeriet som ligger i Malmö, det har funkat väldigt bra, berättar Chatarina.

Rampen invigdes under dagarna som Sunnerboskoj arrangeras men är inte en del i det projektet. Det står många barn och ledare för att kolla på när Björn Ebers och Linus Grafström, som båda är duktiga åkare, visar upp vad de kan på skateboardrampen.

Båda har hållit på länge med skateboard och tycker att det är väldigt roligt att det äntligen har kommit en ramp till Ljungby.

- Det är perfekt storlek, framförallt om det är yngre barn som vill lära sig åka, tycker Björn Ebers.

Chatarina berättar att det är proffs som har hjälpt till att välja material och bygga rampen för att skapa de bästa förutsättningarna för Ljungbys ungdomar.

Wiktoria Wroblewska som är mediaansvarig i Ljungbys ungdomsråd tycker att det var på tiden att Ljungby skaffade en skateboardramp.

- Vi har jobbat på det här i tre år, det känns bra att den äntligen är på plats, berättar Wiktoria.

Sigge Lindh, 10 år, ser fram emot att kunna åka på rampen:

- Det känns roligt och jag ska åka ner hit och prova den, berättar Sigge.

- Det hade varit roligt om det blev större, som en hel skateboardpark, avslutar Sigge med.

Ledarna på Sunnerboskoj tycker att det är roligt att den är på plats och hoppas på att de utökar den i framtiden så den blir ännu större.

Chatarina berättar även att det finns möjlighet att utöka rampen om man vill bygga till i framtiden. Det tycker barnen och ledarna på Sunnerboskoj låter väldigt bra. Det tog ungefär en vecka att få upp rampen och redan förra veckan stod den klar och färdig att åka på.

Lisa Olsson som är ledare på Sunnerboskoj hoppas att rampen kommer utvecklas till en hel park i framtiden.

- Det hade varit roligt om det byggs till en hel park så att fler kommer och vill åka, tycker Lisa.