Natten mellan tisdagen krossades en ruta på en bil på Fågelsångsvägen i Ljungby. Då stals en ratt från bilen – och förklaringen till detta är att BMW:er då och då under räder blir utsatta för specifika stölder av bildelar.

Polisen i Ljungby säger att det brukar komma in flera anmälningar, men denna gång verkar endast en bilägare ha drabbats.

Samma natt var det också stöld av 400 liter diesel från en lastbil vid Boasjön på rastplatsen.

På onsdagseftermiddagen var det en bilägare på Nyponvägen vid Dollarstore som blev drabbad. Mannen, som är i 45-årsåldern, var inne en kvart i butiken och när han var tillbaka så var bakrutan krossad. Flera väskor var stulna liksom en pekdator, en vanlig dator, jeans och andra kläder. Tjuven ska också ha varit inne i butiken och fångades på övervakningsfilm.

Senaste tiden har flera andra bilar vid handelsområdet Ljungbyporten vid E4 fått inbrott och stöld, och det gäller även Luhrpasset i Strömsnäsbruk. Även här skedde ett bilinbrott med stöld, bara någon timme senare än i Ljungby på onsdagseftermiddagen.

En kvinna gick in på Shell för att fika, och när hon var tillbaka var en ruta på bilen krossad. Det saknades en ryggsäck, skor, byxor och smink.