Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen från ”Sällskapsresan” död

Norske skådespelaren Jon Skolmen är död. ”Sällskapsresan”-stjärnan blev 78 år. – Jag tycker att han var en perfekt sidekick till Stig-Helmer, säger vännen Lasse Åberg till DN.

Norrmannen Jon Skolmen slog igenom i Sverige som Ole Bramserud i den första ”Sällskapsresan”-filmen. Den världsvane Ole var därefter "tönten" Stig-Helmer Olssons vapendragare i samtliga filmer. Jon Skolmen var även med i de svenska tv-succéerna ”Nöjesmassakern” och ”Nöjesmaskinen” på 1980-talet.

På torsdagskvällen somnade han in, omgiven av sin familj. Han lämnar efter sig barnen Christian Skolmen, 48, skådespelare, och Tine Skolmen, 51, skådespelare, sångerska och programledare.

– Jag tycker att han var en perfekt sidekick till Stig-Helmer, han kunde allt som inte Stig-Helmer kunde. Vi pratade redan på 70-talet om att göra något tillsammans och då blev det ”Sällskapsresan”, säger Lasse Åberg till DN och beskriver vidare Jon Skolmen som en lekkamrat och en förtjusande människa.

Jon Skolmen blev 78 år gammal.