Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande stöld på restaurang – gods för 100 000 kronor borta

Sorello Restaurang & Bar på Köpmangatan i Älmhult har utsatts för en storstöld. Värdet uppskattas till drygt 100 000 kronor. – Inbrottet ska ha skett mellan den 20 och 25 mars, säger Patric Fors på polisen.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen larmades polisen till Sorello Restaurang & Bar på Köpmangatan i centrala Älmhult. Då hade personalen upptäckt att restaurangen blivit utsatt för en omfattande stöld.

Fastighetsägaren har uppgett till polisen att restaurangen varit stängd den senaste veckan på grund av coronaviruset. Brottstiden sträcker sig, enligt polisen, mellan den 20 och 25 mars.

– Tjuvarna har tagit sig in via en dörr till restaurangen och sedan burit ut en hel del gods. Det rör sig om kyl, ölfat, bord, stolar, köksmaskiner, musikanläggning samt sprit- och ölflaskor. Det totala värdet på godset uppskattas till drygt 100 000 kronor. säger Patric Fors, presstalesperson på polisen i region syd.

Han berättar att tjuvarna, som för polisen ännu är okända, lyckats manipulera larmsystemet i lokalen. I nuläget har polisen inte kommit i kontakt med eventuella vittnen.

– På onsdagen genomförde vi en brottsplatsundersökning på platsen. Då tittar vi efter brytmärken i dörrar och ser också om vi kan hitta spår som saliv och fingeravtryck, säger Patric Fors.

En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

Tidigare i veckan beslutade sig arrendatorn på Sorello att slå igen verksamheten tills vidare.