Inför tävlingen låg Emilia på 30:e plats i tabellen och Oskar på tredje. Tranans Frida Karlsson låg på 22:a plats men kunde tyvärr inte tävla i helgen på grund av sjukdom.

På lördagen vann som vanligt suveräna Natalie Kane från Nordirland, där Emilia kom på 19:e plats.

Även på söndagen segrade Natalie Kane som leder SM-tabellen överlägset. Emilia hamnade på plats 23. Tyvärr inga SM-poäng för Emilia som tappade två placeringar i tabellen och nu ligger på 32:a plats, medan Frida tappade fyra placeringar och ligger nu på 23;e plats. Inte dåligt av tjejerna med tanke på att motståndet är både nationellt och internationellt.

Inte Oskars dagar

Förväntningarna på Tranans Oskar Olsson är ju stora, men i Uppsala hade han kanske inte sina två bästa dagar i karriären. På lördagen kom han på tionde plats efter att stundtals haft ledningen. I söndagens heat 2 slutade han nia och i heat 3 återkom den gamle Oskar och blev fyra.

Suveräne Filip Bengtsson, Tomelilla MK, vann alla tre heaten och Jesper Jönsson, Sösdala kom tvåa i två heat och trea i ett. Hemmaföraren Jimmy Wicksell, som jagade Oskar i tabellen, hade bra dagar och kom tvåa i ett heat och trea i dom båda andra. Jimmy Wicksell, Uppsala, kammade hem fler SM-poäng än Tranans Oskar och duon ligger nu trea respektive fyra på samma poäng.

Tabellen inför den avslutande SM-deltävlingen: 1) Filip Bengtsson, Tomelilla MK, 416 poäng, 2) Jesper Jönsson, Sösdala MK, 386, 3) Jimmy Wicksell, Uppsala MK, 314, 4) Oskar Olsson, MK Tranan, 314.

Sista deltävlingen

Sista deltävlingen går i Varberg lördagen den 22 september. Det finns kanske inte så mycket att göra mot Filip och Jesper gällande SM-guldet, men det är ju verkligen bäddat för en kamp om tredjeplatsen mellan Jimmy och Oskar.