Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 1000 blev utan ström i Markaryds kommun

Över 1 000 av elbolaget Eons kunder i Markaryds kommun blev av med strömmen på lördagens eftermiddag. Eon meddelade att man jobbade för att strömmen skulle vara åter innan melodifestivalen började – och det lyckades man med.

Strömavbrottet började strax innan klockan 15.00. Det var främst hushåll från Strömsnäsbruk i norr till Exhult i söder, samt mot Tannsjö i väster, som drabbats, enligt Eons avbrottskarta.

Vid klockan 16.40 var 1036 kunder berörda av strömavbrottet. Det var fel i nätet i Strömsnäsbruk men orsaken till avbrottet var oklart, Eon skickade servicetekniker till platsen under eftermiddagen.

”Vi gör vårt bästa för att strömmen skall vara åter innan melodifestivalen börjar”, skrev Eon på sin hemsida. Detta lyckades – vid 19-tiden hade alla berörda kunder fått tillbaka strömmen, enligt Eons hemsida.