Ljungby Kunghögen Rotaryklubb har under en följd av år skänkt pengar till projektet Våra barn, där socialförvaltningen förmedlar pengar till barn i utsatta familjer. Det kan vara julklappar till barn eller stöd så att man kan delta i olika aktiviteter. Sammanlagt har nu omkring en kvarts miljon slussats vidare från Rotaryklubben till aktiviteter av dessa slag. I år skänkte Rotaryföreingen särskilt mycket, eftersom det kom in mycket pengar i samband med medlemmen Rolf Hanssons begravning. Han värnade mycket för detta projekt, och pengar skänktes till Våra barn i samband med begravningen.

–Vi är oerhört tacksamma för detta. Det betyder så väldigt få mycket för barnen att kunna vara med i aktiviteter som de annars kanske inte haft råd med, säger Lena Bolmelind på socialförvaltningen.

Eskil Svensson i Ljungby Kungshögen Rotaryförening betonar vikten av engagemang.

– För oss är det ett stort värde att stötta ideella engagemang. Koloniverksamheten och andre verksamheter kan betyda så mycket för barnen.

Olle Bolmelind har i många år ideellt arbetet för Röda korsets koloniverksamhet på västkusten och den verksamheten får nu också 25.000 kronor.

– Vi är så glada för alla bidrag, säger han. Alla barn är värda samma chans och samma möjligheter. Barnen utvecklas så mycket när de kan vara med i aktiviteter som de annars inte fått chansen till. Det kan vara teater, teckning eller vad som helst.

– För varje barn som kan räddas för fortsatta problem kan samhället tjäna miljontals kronor.