Efter 99 övningsåk vid Nicklabacken var Peo Rosenqvist redo att anta utmaning med att delta i det inofficiella Sverigemästerskapet i slalom på gräs.

Totalt 51 deltagare möttes upp i Brösarp för att slåss om titeln. Alla från barn till vuxna deltog i den lite annorlunda tävlingen.

Det började med en lagtävling, där deltagarna skulle kvalificera sig vidare.

Peo Rosenqvist lyckades att få den bästa mediantiden tillsammans med en kamrat från Vångabergets SLK och en skidåkare från Malmö. Därmed knep de guldet i lagtävlingen.

En hundradel

I kvalet skilde det endast en hundradel, mellan Peo och den nu trefaldige mästaren Edvard Nord från Linköping. Det gjorde att de båda tog sig till finalen med goda marginaler till de andra tävlande.

I den individuella grenen gick det dock inte hela vägen. Peo försökte att hänga med i svängarna nedför backen, men ett missöde kostade tid.

– Jag gränslade pinnen och fick skidorna på var sida av porten. Om inte det hade skett så kunde jag ha vunnit, det är så små marginaler det handlar om. Jag hade naturligtvis satsat på vinst, men jag blev tvåa. Det är kanske ändå okej bland 50 startande, säger Peo Rosenqvist.

Silverplatsen innebar att han fick medalj, diplom samt fick välja ett pris. Det blev en helårsprenumeration på tidningen "Åka skidor".

Vill ta guld

Inför nästa års tävling i Brösarp ska Peo nu fortsätta att öva på gräs-slalom med sikte på guldet. Han känner sig besviken, men hoppas på revansch.

– Man har laddat inför detta i stort sett varannan dag och ska få ut prestationen på en enda dag, då får det inte ske några misstag. Nästa år blir det Peo Rosenqvist från Pjätteryd som tar guldet, säger han.