Jag har arbetat i äldreomsorgen i över 30 år och sett hur den förändrats hjärtskärande. Från att i början av min karriär haft tid till de äldre har det nu sågats ner till en obarmhärtig tillvaro, både för de äldre och för oss som arbetar inom äldreomsorgen.

Med cyklar tar man sig till och från brukarna där tiden dragits ner till tio minuters tillsyn från 15 minuter. Detta innebär att om något inträffat hos brukaren, om man behöver tillkalla sköterska eller ambulans finns den tiden inte, då ryker den tiden bort för att ta sig till nästa brukare. Det innebär att den sista brukarens tid redan är förbrukad.

Jag ifrågasätter; hur kan personer som inte har någon vetskap om hur verksamheten fungerar sitta och bestämma om att tiderna ska dras ner? Förstår man inte innebörden av ryktesspridning om hur vi som arbetar inom äldreomsorgen trivs eller inte har betydelse?

Om det är någon inom socialförvaltningen eller politiker som läser detta, erbjuder jag er att få följa med mig en dag på elcykel mellan brukarnas korta pass. Ni är varmt välkomna att höra av er till mig.

Madeleine Richthoff