Döm om min förvåning när jag för ett tag sedan gick in på Ljungby kommuns hemsida och tittade efter lediga tjänster. Jag trodde inte mina ögon. För att bli enhets-, sektionschef inom exempelvis äldreomsorgen efterfrågas varken utbildning eller erfarenhet från vården - visst är det otroligt?

"Förr i världen" var de flesta sådana chefer sjuksköterskor i botten. Spelar det någon roll tänker du kanske? Ja!

Oavsett vilken utbildning inom HR, personaladministration eller vad det nu kan vara, så saknar du självklart den insyn och de kunskaper som är önskvärda och borde vara obligatoriska, för att inte tala om den trovärdighet som de ger, när du som chef tar beslut - inte minst i besparingstider...

Industritänk är bra, så länge det gäller just industrin, men jobbar man med människor och "mjuka värden" är det direkt olämpligt. Kanske finns det en anledning till att tex sjuksköterskor sällan är anställda som inköpare inom stålindustrin, för hur skulle de kunna ha kunskaper som gynnade "verksamheten"? Om de nu sökte ett sådant jobb, skulle de bli kallade till intervju? Tveksamt. Hur kan det då vara okej inom äldreomsorgen?

Hur är det möjligt