I två månader har den åttaårige pojken kämpat för sitt liv på barn– och ungdomsmedicinska avdelningen på Länssjukhuset Ryhov.

Exakt hur länge . Men snart skulle det stå klart att kroppen hade tagit mycket skada, hjärnan visade i stort sett ingen aktivitet. I en vecka andades pojken med hjälp av respirator utan att någon förbättring kunde ses.

– Vi fick veta att man ville stänga av respiratorn och låta min bror dö på naturlig väg. Det kändes helt fel att låta en så ung person bara dö så där, berättade pojkens storebror till VN vid ett tidigare tillfälle.

– Man väntade in hans farfar, som befann sig utomlands. Han ville se sitt barnbarn en sista gång, å.

Nu, den 21 augusti, bekräftar familjen via den vuxne brodern att den åttaårige pojken har somnat in.

– Hans kropp orkade inte mer. Det har gått två månader, så det är förståeligt också. Det fanns inte så mycket mer kraft, berättar brodern.

– Den sista tiden har egentligen varit likadan som innan. De kollade om han kunde återhämta sig, men vad de såg var väldigt negativt och de visste inte om det fanns någon kraft kvar. Det lilla som han hade kvar var det som höll honom vid liv i slutet.

I går, den 20 augusti, drabbades åttaåringen av 41-gradig feber. Enligt brodern försökte man släcka febern så mycket som möjligt med mediciner, men åttaårigens kropp gav till slut upp.

– Hoppas bara att han är på en bättre plats nu, säger brodern.