Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppmaningen: Varna era äldre för falska poliser

Polisen i Malmö uppmanar alla att prata med sina äldre anhöriga och varna för att personer kan kontakta dem och utge sig för att vara poliser. Flera äldre i Markaryd och Strömsnäsbruk har drabbats av de falska poliserna.

Bara under måndagen skedde sju försök och två fullbordade stölder på detta sätt, riktade mot äldre kvinnor i åldern 95 till 100 år. I vissa fall har gärningsmännen blivit hotfulla när de nekats tillträde till kvinnornas hem.

– De arbetar med att luras, det är deras jobb, de lurar äldre människor, säger polisinformatör Nils Norling vid en pressträff i Malmö.

Smålänningen har vid upprepade tillfällen skrivit om liknande händelser från Markaryd och Strömsnäsbruk, där äldre personer fått besök av falska poliser.

Äldre som blir kontaktade av personer som uppger sig vara poliser bör be att få se polislegitimation och ringa 11414 och kontrollera om det stämmer att poliser är på deras adress. Om personer tränger sig in bör man snarast ringa 112, uppmanar kommunpolis Tobias Bråhammar.

– Vi har sett en ökad trend och från polisens sida ska vi försöka öka resurserna mot detta, säger han.