Polisen larmades till området Trasten vid 20.15-tiden på lördagen.

– Vi är där just nu med anledning av en händelse men vi är mitt uppe i händelsen och jag vet inte var vi landar i det, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl på polisen, vid klockan 22.00.

Polisen arbetade då, bland annat, med att prata med vittnen på platsen.

Vid midnatt uppgav polisen att två personer är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus. Männen, som greps, är båda misstänkta för grovt våldsbrott och de har skador som har tillfogats av stickvapen.

"Inte livshotande skador"

Misshandeln skedde utomhus och ska ha föranletts av en konflikt mellan de båda männen. Männen är födda på 90-talet.

Brottsplatsen spärrades av och polisen genomförde sent på lördagskvällen en teknisk undersökning. Polisen skrev senare på natten på hemsidan att anmälan upprättades angående två fall av försök till mord.

Hur svårt skadade är männen?

– De har inte livshotande skador, men är allvarligt skadade, sa Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region Öst på söndagseftermiddagen.

Söker fler vittnen

Det är för polisen fortfarande oklart vad som ligger bakom bråket mellan den två männen.

– Vi har jobbat på så mycket vi har kunnat under dagen (söndagen), men det är så klart viktigt att prata med dem för att få veta vad som ligger bakom. Vi söker efter fler vittnen, så om någon sett eller hört någonting vill vi gärna att de hör av sig till oss, säger Åsa Willsund.

Varför rubriceras ärendet som försök till mord?

– Det har använts stickvapen och personerna har blivit allvarligt skadade. Därför blir brottsrubriceringen försök till mord, säger Åsa Willsund.

Både männen fördes till sjukhus i ambulans som målsäganden men greps även som misstänkta gentemot varandra.

Polisen vill i nuläget inte uppge vilken typ av stickvapen som använts vid bråket.