När Moderaternas lista till riksdagsvalet 2018 nyligen blev klar visade det sig att Thomas Ragnarsson, Ljungby, återfanns på plats nummer tre.

Nu har samme Ragnarsson dessutom röstats in på andraplatsen på regionlistan, efter Mikael Johansson, Vislanda.

– Det är väldigt glädjande! säger Ragnarsson, som har vetat om att han var föreslagen till plats två en tid.

Det var dock först under Moderaternas stämma på lördagen som listan slutgiltigt slogs fast.

Thomas Ragnarsson är ambulanssjuksköterska till yrket och har jobbat inom vården i Ljungby i många år. Hans resa inom Moderaterna i Ljungby började så sent som inför förra valet, 2014.

– Då var jag helt ny i politiken, säger Ragnarsson, som ändå uppenbarligen hann göra avtryck och skapa förtroende, då han genom personvalskryss tog sig hela vägen från plats 21 till plats 3 på listan.

Han har med andra ord suttit med i regionen även under den här mandatperioden, och har mycket som han vill bita tänderna i efter nästa års politiska val.

– Målet är att vinna valet, att göra om och göra rätt, sammanfattar han.

Det handlar inte minst om den ekonomiska situation som råder idag, och som han menar beror på en bristande styrning.

– Kostnaderna skenar, fastän vårdköerna ökar. Det är inte rimligt, påpekar han.

Han tar även upp regionombildningen 2014, då Landstinget Kronoberg och Regionförbundet södra Småland slogs ihop till ett, som något som han anser borde ha skötts annorlunda.

– Det har inte blivit som tänkt. Vi jobbar likadant som innan, och då tappar man ju själva idén, menar han.

Utöver Johansson och Ragnarsson finns i topp fem på regionlistan även Roland Gustbée, Pernilla Tornéus och Ida Eriksson.

Bland de sammanlagt 59 namnen finns faktiskt hela sju stycken från Ljungby - vilket, vad Ragnarsson vet, är det högsta antalet någonsin.

– Och av dem är tre stycken i topp 16, säger han.

Det handlar då, utöver han själv, om Marcus Walldén på plats 15 och Tilda Ragnarsson på plats 16.

För egen del finns Thomas Ragnarsson alltså inte bara på plats två på listan till regionen, utan även på plats tre på riksdagslistan.

Där har Kronobergsmoderaterna i dag två mandat, och för att få ett tredje krävs ett rejält tillskott av röster - varför det rimliga är att det stannar vid två även nästa mandatperiod.

Men också på den här listan kan personvalsrösterna förstås ändra om bland namnen. Ragnarsson skulle hypotetiskt kunna klättra upp ett steg eller två - och då hamna i en situation där han måste välja mellan region och riksdag.

– Ett delikat problem i så fall…, säger han själv.