– Jag har längtat efter den här stunden och det känns kul att vara tillbaka i den här branschen igen, säger Berndt, som fyller 64 år på tisdag.

Berndt var en framgångsrik rallyförare i unga år och vann bland annat Dackefejden 1982, då han tävlade för Sävsjö MK.

Vid sekelskiftet flyttade han till Ryssby med sin nuvarande fru Hillevi, där de tillsammans drev Zooma Hem & Antik som de under fjolåret fick flytta på grund av att arrendet i Scoutstugan gick ut.

– Vi slet hårt med att packa sakerna till våra nuvarande lokaler och plötsligt kände jag mig sliten i ryggen och mellan skuldrorna, förklarar Berndt, som bokade en tid hos läkaren.

Efter provtagningen visade det sig att han hade cancer.

– Man ska helst inte ha ett värde över 3. Jag hade 425, berättar Berndt.

Prostatacancern hade spridit sig och det fanns metastaser i olika delar av kroppen. Behandling med strålning och cellgifter sattes in direkt – och det hjälpte.

– Prostatacancern går inte att bota, men jag får bromsmediciner som gör att jag mår betydligt bättre nu. Mitt PSA-värde är nere på 2.

Förutom cellgiftsbehandlingen har Berndt återupptagit sitt rallyintresse. Nyligen gjorde han comeback i Älmhult och i förra veckan tävlade han i Skillingaryd.

I lördags ställde han upp i Midsommardansen, som arrangerades av Ljungby MK.

– Att jag satt igång med rally igen har skingrat tankarna och det känns mycket bättre. Placeringen är av mindre vikt, utan det är känslan att vara tillbaka som är så otroligt stor, säger Berndt, och tillägger:

– För nio månader sedan var jag nära döden. Nu kör jag rally. Det känns fantastiskt.

I Midsommardansen tävlade Berndti R2/R3-klassen för C-förare, där han slutade på sista plats bland de fyra startande på 27.49,9, vilket var 2.32 bakom vinnande Jörgen Hildingsson, Kristianstad

– De var helt fantastiska. De tre första sträckorna var helt nya och precis som man vill de ska vara. Det var snabba partier, men även krokiga och bökiga svängar. Fjärde sträckan var otroligt snabb, medan det var lite mer slalomkörning på slutsträckan.

– Jag är mentalt trött, men har ingen känning i ryggen som jag haft tidigare och det är huvudsaken. Nu ska vi meka lite med bilen och bland annat byta förgasare. Sedan blir det Dackefejden om en månad, avrundar Berndt Holgersson.

Det finns bara ett ord att säga om den här insatsen – fantastiskt!